Vecāku izpratne par jaundzimušā aprūpi - Stūrīte, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – „Vecāku izpratne par jaundzimušā aprūpi”. Tēma ir aktuāla, jo bērna aprūpi veic vecāki un, lai sekmētu šo procesu, ir jābūt zināšanām un izpratnei par jaundzimušo aprūpes prioritātēm. Pareiza aprūpe sekmē bērna attīstību.Darba mērķis ir noskaidrot vecāku izpratni par jaundzimušā aprūpi. Pētniecības uzdevumi ir analizēt un apkopot zinātnisko literatūru par jaundzimušā aprūpi, pamatojoties uz literatūras izvērtēšanas datiem izstrādāt aptaujas anketu jaundzimušā vecākiem, veikt anketēšanu, veikt iegūto rezultātu apkopošanu un analīzi un izdarīt secinājumus.Pētījumā izvirzīta hipotēze: vecāki labi izprot jaundzimušā aprūpi .Pētniecības instruments: anketa, respondenti – jaundzimušā vecāki, kuri aizpildīs anketu brīvprātīgi. Pētījumā pielietota kvantitatīvā pētījuma metode. Aptauja anonīma. Pētījumā iegūtie rezultāti parāda, ka vecāki ir pietiekami informēti un pietiekami izglītoti par jaundzimušā aprūpi. Izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies.

The theme of the diploma paper is “Parents comprehension about infants care”. The actualization of the theme is because parents take care of their infants and to facilitate this process there must be knowledge and comprehension about priorities of infants care. Accurate care facilitates development of the infants. The aim of the diploma paper is to clarify parents’ comprehension about infants care. The tasks of the diploma paper are to analyse and summarize scholastic literature about infants care, based on the facts from scholastic literature, the author developed questionnaire for infants’ parents. To do the survey and summarize the results, make conclusions.The hypothesis of the diploma paper: parents comprehend infants care well. The instrument of the research: questionnaire, respondents – infants’ parents, who will do the survey voluntarily. The method of the research is quantitative analyses. The survey is anonym.The results of the research shows that parents are good informed
Parents comprehension about infants care
Keywords: Medicīna