SIA "EURO ENERĢIJAS SERVISS" saimnieciskās darbības attīstības iespēju izvērtējums - Juhņeviča, Sandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „SIA „Euro Enerģijas Serviss” saimnieciskās darbības attīstības iespēju izvērtējums”. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt SIA „Euro Enerģijas Serviss” saimnieciskās darbības rezultātus un finansiālo situāciju, un uz veiktās analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus SIA „Euro Enerģijas Serviss” turpmākajai attīstībai. Maģistra darbā izvirzītā hipotēze „saimnieciskās darbības rezultātu analīze ļauj atklāt trūkumus un nepilnības uzņēmuma saimnieciskajā darbībā” darba gaitā apstiprinās. Maģistra darbā veiktā saimnieciskās darbības rezultātu analīze liecina par to, ka SIA „Euro Enerģijas Serviss” finanšu rādītāji atrodas ļoti zemā līmenī, kas nākotnē var radīt uzņēmuma komercdarbības izbeigšanos. Maģistra darba nobeigumā darba autore ir izvirzījusi priekšlikumus saimnieciskās darbības uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no 120 lappusēm, 22 tabulām, 21 attēla, 34 formulām un 15 pielikumiem. Maģistra darba izstrādei tika izmantoti 36 literatūras avoti, tādi kā Latvijas Republikas likumi un normatīvie akti, Latvijas un ārvalstu zinātnieku grāmatas, elektroniski pieejamie resursi, SIA „Euro Enerģijas Serviss” finanšu pārskati un nepublicētie materiāli. Atslēgvārdi: saimnieciskās darbības analīze, attīstības iespēju izvērtējums, optimizācija.

The theme of the Master’s thesis is „Opportunities of development of business activity in „Euro Enerģijas Serviss” Ltd.”. The aim of the Master’s thesis is to analyse „Euro Enerģijas Serviss” Ltd. results of business activity and financial situation and on the basis of analysis develop proposals for further „Euro Enerģijas Serviss” Ltd. development. The Master’s thesis hypothesis „analysis of results of business activity allows to detect disadvantages and imperfections of company’s business activity” has been approved. The Master’s thesis analysis of results of business activity shows that „Euro Enerģijas Serviss” Ltd. financial results are in a very low level which in the future may cause the termination of the commercial activity. At the end of Master’s thesis the author nominates proposals for improving business activity. The total volume of the Master's thesis is 120 pages. It includes 22 tables, 21 images, 34 formulas and 15 appendices. The Master’s thesis comprises 36 information sources, such as Latvian Republic legislation and regulations, Latvian and foreign scientific books, electronic resources, „Euro Enerģijas Serviss” Ltd. financial statements and unpublished materials.
OPORTUNITIES OF DEVELOPMENT OF BUSINESS ACTIVITY IN "EURO ENERĢIJAS SERVISS" Ltd
Keywords: Ekonomika