Muzikālās rotaļas 5-6 gadīgu bērnu skaņkārtas izjūtas attīstībai - Kuļikovska, Baiba (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba tēma:“Muzikālās rotaļas 5 - 6 gadīgu bērnu skaņkārtas izjūtas attīstībai”. Darba autore:Baiba Kuļikovska Pētījuma mērķis:teorētiski analizēt un empīriski noteikt muzikālo rotaļu iespējas 5 - 6 gadīgu bērnu skaņkārtas izjūtas attīstībai. Pētījuma jautājums:kā muzikālās rotaļas veicina 5 - 6 gadīgu bērnu skaņkārtas izjūtu? Atslēgas vārdi:skaņkārtas izjūta, muzikālās rotaļas, bērnu skaņkārtas izjūtas attīstība. Darbā analizēta teorētiskā literatūra par mažora un minora skaņkārtām, muzikālajām rotaļām un skaņkārtas izjūtas attīstību 5 - 6 gadīgiem bērniem, kā arī pedagoģiskais process pirmsskolas izglītības iestādē. Tiek izprasts skaņkārtas un muzikālās rotaļas jēdziens, kā arī muzikālo rotaļu iedalījums. 5 - 6 gadīgi bērni tiek iesaistīti pedagoģiskajā procesā, novērojumu un analīzes veikšanai. Izstrādāti priekšlikumi skolotājiem un vecākiem, veiksmīgai skaņkārtas izjūtas attīstībai 5 - 6 gadīgiem bērniem. Empīriskajā daļā tiek izmantota pedagoģiskā novērošana. Darba apjoms:40 lpp, 8 tabulas, 14 attēli, 4 pielikumi, 34 literatūras avoti.

The topic of the qualification work: "Musical games for the development of the sense of rhythm of 5-6-year-old children". Author of the work: Baiba Kulikovska The purpose of the study: to theoretically analyze and empirically determine the possibilities of musical games for the development of the sense of pitch of 5-6-year-old children. Research question: how do musical games contribute to 5-6-year-old children's sense of rhythm? Key words: sense of tune, musical games, development of children's sense of tune. The work analyzes the theoretical literature on major and minor chords, musical games and the development of the sense of chords for 5-6 year old children, as well as the pedagogical process in a preschool educational institution. The concept of music and musical play is understood, as well as the division of musical plays. 5-6 year old children are involved in the pedagogical process, for observation and analysis. Proposals have been developed for teachers and parents, for the successful development of the sense of rhythm for 5-6 year old children. The empirical part uses pedagogical observation.
Musical games for the development of the sense of rhythm of 5-6-year-old children
Keywords: Izglītības zinātnes; skaņkārtas izjūta; muzikālās rotaļas; bērnu skaņkārtas izjūtas attīstība; Novērošana pedagoģiskajā procesā