B. Ņūmenas teorijas pielietojums koronāro pacientu aprūpē - Ivanova, Dagnija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – B. Ņūmanes teorijas pielietojums koronāro pacientu aprūpē. Tēmas aktualitāti nosaka sirds un asinsvadu saslimšanu izplatība visā pasaulē – tās ieņem vadošo lomu pārējo slimību vidū un ir biežākais nāves cēlonis. Darba mērķis : noskaidrot, vai Ņūmanes teorijas pielietojums koronāro pacientu aprūpē paātrina atveseļošanās procesu un samazina recidīvu biežumu. Pētniecības uzdevumi tika izvirzīti, lai noskaidrotu darba mērķi. Pētniecības hipotēze : Ņūmanes teorijas pielietojums koronāro pacientu aprūpē paātrina atveseļošanās procesu un samazina recidīvu biežumu. Pētniecības instruments – aptaujas anketa. Izmantojot kvantitatīvo pētniecības metodi, hipotēze tika pierādīta . Darbā izmantoti : 35 literatūras avoti. Darbs sastāv no : 47 lappusēm, 3 pielikumiem. Atslēgas vārdi : teorijas pielietojums, pacients ar KSS, aprūpe, profilakse, stress.

Bachelor thesis: - B. Numanes theory in coronary care patients. Actualization determine cardiovascular disease prevalence in the world - it has a leading role among other conditions, and is the most common cause of death. Purpose: To verify is Numanes theory in coronary care patients accelerates the recovery process and reduces the frequency of relapses. The research questions were raised in order to find the goal. Research Hypothesis: Numanes theory in coronary care patients promotes the recovery process and reduces the frequency of relapses. The research instrument - the questionnaire. Using quantitative research method, the hypothesis was proven. The study uses 35 sources. The work consists of: 47 pages 3 attachments. Keywords: theory practice, patients with CHD, treatment, prevention, stress.
B.Neuman`s theory application in caronary patient care
Keywords: Medicīna