V/A "Latvijas infektoloģijas centrs" budžeta izpildes analīze - Lauce, Agnese (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir Valsts aģentūras "Latvijas Infektoloģijas centrs" budžeta izpildes analīze. Diplomdarbā aprakstīta aģentūras darbība, sniegto pakalpojumu veidi, veikta analīze par uzņēmuma budžeta resursiem un to izlietojumu, finansiālo stāvokli un sniegti priekšlikumi turpmākās darbības attīstībai. Diplomdarba apjoms ir 70 lapaspuses, tas sastāv no 4 daļām, kurās ietvertas 11 tabulas un 7 attēli. Pirmajā daļā tiek sniegts vispārējs Latvijas veselības aprūpes sistēmas raksturojums un aprakstītas galvenās problēmas veselības nozarē. Diplomdarba otrajā daļā trīs apakšnodaļās aprakstīta aģentūras izveidošanas vēsture, sniegts darbības apraksts, raksturotas funkcijas un uzdevumi, kā arī darbības stratēģija. Trešajā daļā četrās apakšnodaļās tiek aprakstīti aģentūras budžeta sastādīšanas principi un kontroles process, tiek analizēts budžeta finansējums un tā izlietojums, kā arī veikta detalizēta budžeta ieņēmumu un izdevumu analīze. Diplomdarba ceturtajā daļā tiek aprakstītas aģentūras attīstības perspektīvas, tiek apskatīti darbību ietekmējošie ārējās vides faktori un iekšējie riski. Diplomdarba izstrādes rezultātā secināts, ka uzņēmumam rūpīgi jāplāno budžeta ieņēmumu apjoms un budžeta izlietojumam jābūt labi plānotam, racionālam un efektīvi izlietotam ceļot uzņēmuma kapacitāti, jo no tās ir atkarīga aģentūras pastāvēšana. Darbā izmantota speciālā ekonomiskā mācību literatūra, statistikas dati, zinātniski pētnieciskā literatūra, periodika, nepublicēti materiāli, kā arī analizēti internetā pieejamie materiāli. Darba beigās izdarīti secinājumi un doti priekšlikumi.

The diploma work theme is “Buget Performance Analysis of state agency Infektology Center of Latvia.” Diploma work describes aspect of agency, types of services, there are made analysis of the company's budgetary resources and its utilization, financial position and there are given proposals for future development activities. The work volume is 70 pages, which consist of 4 parts with 11 tables and 7 pictures. In first part are given Latvia's overall health care system characteristics and describen the main problems in the health sector. Diploma second part of the three sections describes the Agency History, gives a description of the activities, describes the functions and tasks, as well as the operational strategy. The third part of the four sections are described in the Agency's budget principles and control process, analyzing the budget and spending as well as detailed budget revenue and expenditure analysis. Diploma fourth part describes the agency's development prospects, is looking at influencing the activity of the external environmental factors and internal risks. Diploma developments found that the company must be carefully planned budget revenues and budget spending should be well targeted, efficiently and effectively spent to travel the company's capacity, since it depends on the agency's existence. In work was used specialized training in economic literature, statistical data, research literature, periodicals, unpublished materials, as well as analysis of the available Internet materials. Conclusions and recommendations are given as the result of work
Buget performance analysis of Infectology center of Latvia
Keywords: Finanšu menedžments