Latvijas kokrūpniecības attīstība un perspektīvas salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm - Revizore, Dace (Latvijas Universitāte, 2007)
Maăistra darba autore: Dace Revizore Maăistra darba zinātniskais vadītājs: A.Nābels – Šneiders, Dr.sc.agr. Maăistra darba temats: „Latvijas kokrūpniecības attīstība un perspektīvas salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm” Darba mērėis - izpētīt nozari ietekmējošos faktorus, likumdošanas aktus, politikas dokumentus, statistikas datus un noskaidrot attīstības perspektīvas Latvijā salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. Darbs sastāv no teorētiskās daĜas un analītiskās daĜas, kurā raksturota un salīdzināta Latvijas Zviedrijas un Somijas kokrūpniecības nozares attīstība un perspektīvas. Darba izstrādāšanai izmantotas metodes: aprakstošā statistikas datu analīze, ekonomisko rādītāju salīdzinoša analīze un intervijas. Maăistra darba apjoms ir 94 lappuses, tas sastāv no 5 daĜām. Darbā ietvertas 1 tabula, 18 attēli, 1 pielikums.

Author of the Master’s Paper: Dace Revizore Supervisor of the Master’s Paper: Ainars Nabels – Sneiders, Dr.sc.agr The Subject of master’s Paper: „Development and Prospects of Latvian Wood Industry in Comparison with Other European Union member states” The Objective – to investigate factors of influence, legislation, political acts, statistics on wood industry and recognize prospects of development. The Master’s Paper consists of theoretical and analitical part where the development and prospects of wood industry in Latvia, Finland and Sweden is characterized and compared. The author used the following methods: descriptive analysis of statistics, comparative analysis of economical indicēs and interviews. Scope of the Master’s Paper: it consists of 5 parts, 94 pages, 1 table, 18 figures and 1 appendix.
Development and Prospects of Latvian Wood Industry in Comparison with Other European Union Member States
Keywords: Ekonomika