Tradicionālie aizsargrituāli mūsdienu pilsētas kāzās - Rubanova, Violeta (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir veltīts tradicionālo aizsargrituālu praktikas pētijumam mūsdienu kāzās. Autors veic aizargrituālu veidošanas un pielietošanas vēstures analīzi, salīdzina slāvu un baltu tradīcijas mūsdienu pilsētas kāzās. Īpaša uzmanība tiek pievērsta aizsargrituāliem, ko pielieto kāzās mūsdienās. Pētijums var ieinteresēt folkloristus, kuri nodarbojas ar līdzīgu problemātiku un pēta kāzu tradīciju vēsturi, kā arī visus lasītājus, kas interesējas par doto jautājumu

The bachelor paper is devoted to the research of the traditional protection practics in modern urban wedding. The author carries out the analysis of historical question of developing and using protection practics, also compares slavic and baltic traditions in modern urban wedding. The special atention is paid to protection practics that are used in wedding nowadays. The present research can be interesting to folklorists who are engaged into the similar studies and explore history of wedding traditions, and also to all types of readers interested in the discussed issue.
Traditional Protective Practices in the Modern Urban Wedding
Keywords: Valodniecība; обереги; приметы; свадебные традиции; традиции славян; обережные традиции