Prasības nodrošināšana - Petrovs, Juris (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba temats ir prasības nodrošināšana. Darbā tiek noskaidrots, kas ir prasības nodrošināšana, kam tā ir vajadzīga. Tiek apskatītas tēmas par prasības nodrošināšanas pamatu, par līdzekļiem, kurus var piemērot prasības nodrošināšanai. Izskatot vairākas tiesu lietas, secināju, ka dažus nodrošinājuma veidus Latvijā piemēro ļoti retos gadījumos. Darbā noskaidrots, kas jādara, lai prasību tiesā varētu nodrošināt pirms prasības celšanas tiesā, kā notiek prasības nodrošināšanas jautājumu pieņemšana, kādos termiņos tiesa izlemj jautājumu un pēc kā vadās, pieņemot lēmumu. Kā un kur var pārsūdzēt tiesas lēmumu par prasības nodrošināšanu, protams, arī par termiņu, cik ilgā laikā to var izdarīt. Darbā var iepazīties, kā notiek tiesas pieņemtā lēmuma izpilde. Tāpat darbā tiek apskatīta tiesu prakse un praktizējošu juristu/advokātu viedokļi par prasības nodrošināšanu. Tiek skatīta tiesu prakse visās tiesu instancēs, lai labāk izvērtētu konkrētā jautājuma lemšanu dažādās instanču tiesās. Darbs sastāv no sešām nodaļām, no kurām katrā tiek dota iespēja iepazīties ar augstāk minēto.

The theme of the Paper is injunction. The Paper analysis what is injunction and its purposes. Topics covered in the Paper include injunction basics, ways and means which could be applied to injunction. After examination of a number of court cases, the Author came to a conclusion that several types of injunction are applied in very rare cases in the Republic of Latvia. The Papers clarifies actions to be taken to secure the claim prior to bringing case to a court, the process of injunction question submission and acceptance, as well as the length of period given for the court to make a decision and the rules the court is guided by. Where and how to appeal against court decision on injunction as well as how much time it takes. The Paper describes the way of execution of the court’s decision made. As well as legal practise and standpoint of different practicing lawyers/ Attorneys-at -Law about the injunction are being discussed in the Paper. The Paper consists of sixth chapters, each containing the above mentioned information
Injunction
Keywords: Juridiskā zinātne