Pieteikuma izskatīšanas atteikšana administratīvajā procesā - Lindāne, Madara (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darbā “Pieteikuma izskatīšanas atteikšana administratīvajā procesā” sniegts ieskats jautājumos, kas saistīti ar Administratīvā procesa likuma 191.1 pantā paredzētā tiesību institūta piemērošanu. Darba mērķis ir padziļināti analizēt jautājumus saistībā ar pantā minēto kritēriju piemērošanu, lai atklātu ar to saistītos problēmjautājumus praksē. Darba ietvaros analizēti procesuāla rakstura problēmjautājumi saistībā ar pieteikuma izskatīšanas atteikšanu. Īpaša uzmanība pievērsta Administratīvā procesa likuma 191.1 pantā noteiktā tiesneša rīcības veida (atteikšanās izskatīt pieteikumu) nošķiršanai no atsevišķiem 191. panta pirmajā daļā paredzētajiem tiesneša rīcības veidiem, lemjot par pieteikuma virzību.

Master’s Thesis “Refusal to review the application in administrative procedure” provides an insight of issues related to the application of the institute in law included in Section 1911 of the Administrative Procedure Law. The aim of this research is to thoroughly analyse problems regarding application of the criteria included in Section 1911 of the Administrative Procedure Law in order to reveal the related problems in practice. The research shows analysis of procedural issues related to the refusal to review the application. Special attention is shown to the separation of the Section 1911 of the Administrative Procedure Law from certain types of action of a judge in Section 191, Paragraph one when deciding on the progress of an application.
Refusal to review the application in administrative procedure
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesības uz pieeju tiesai; pieteikuma izskatīšanas atteikšana; acīmredzami nepamatots; acīmredzami nepieļaujams; objektīvi nesaprotams