Japāņu valodas partikulu semantika un tās izteikšana latviešu valodā - Lokmane, Lauma (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba Japāņu valodas partikulu semantika un tās izteikšana latviešu valodā mērķis ir noskaidrot japāņu valodas partikulu semantiku un atrast tai atbilsmes latviešu valodā. Japāņu valodas partikulas ir daudznozīmīgas, to galvenā funkcija ir attieksmju norādīšana starp teikuma locekļiem, bet latviešu valodas partikulas izsaka galvenokārt modālas un tām līdzīgas nozīmes. Partikulu pētīšana darbā organizēta pēc to funkcijas, sastatot japāņu valodas tekstus ar to tulkojumiem latviešu valodā. Japāņu valodas partikulām latviešu valodā visbiežāk atbilst lietvārdu locījumi, prievārdi, apstākļa vārdi un saikļi. Atslēgvārdi: partikulas, tēma, subjekts, objekts, jēdzieniskās attieksmes, substantivācija, evidencialitāte.

The aim of the bachelor paper Semantics of Japanese Particles and its Expression in Latvian is to describe the semantics of Japanese particles and find its equivalents in Latvian. Japanese particles are polysemantic, their main function is the expression of relations between parts of sentence, but Latvian particles express mainly modal and similar meanings. The structure of the paper is based on the functions of Japanese particles, comparing Japanese texts to their translation into Latvian. The most common correspondences of Japanese particles in Latvian are noun case forms, prepositions, adverbs and conjunctions. Keywords: particles, theme, subject, object, semantic relations, substantivation, evidenciality.
Semantics of Japanese Particles and its Expression in Latvian
Keywords: Āzijas studijas