Intelektuālais kapitāls un tā pilnveidošanas iespējas uzņēmumā "X". - Tetere, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir intelektuālais kapitāls un tā pilnveidošanas iespējas uzņēmumā „X”. Uzņēmums „X” ir arhitektūras un dizaina pakalpojumu sniedzējs, kura tālākās izaugsmes nodrošināšanai ir svarīgi kvalitatīvi izmantot darbinieku radošuma potenciālu, attīstot atbilstošu darba vidi. Darba mērķis ir identificēt intelektuālā kapitāla esošo situāciju uzņēmumā „X” un izvirzīt priekšlikumus tā kvalitātes uzlabošanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām, kuru ietvaros tika veikta literatūras izpēte, intelektuālo kapitālu ietekmējošo rādītāju analīze, uzņēmuma raksturojums, darbinieku aptauja, vadības intervija, kā arī secinājumu un priekšlikumu izstrāde. Darba apjoms ir 64 lpp. Tajā ietvertas 6 tabulas un 15 attēli.

Topic: Intellectual capital and its development opportunities in company “X”. The aim is to investigate and identify the present condition of the intellectual capital of the enterprise “X” and to compose proposals for its improvements. The enterprise “X” provides architectural and design services, in order to ensure its further developmental growth, it is important to use full creativity potential of its employees by developing an appropriate working environment. There are 3 chapters that include the literature review, analysis of factors influencing the intellectual capital, the enterprise “X” characteristics, the employee surveys and interview as well as the conclusions and proposals. The thesis consists of 64 pages including 6 tables and 15 images.
Intellectual Capital and its Development Opportunities in Company "X".
Keywords: Vadībzinātne; intelektuālais kapitāls; strukturālais kapitāls; cilvēku resursu kapitāls; darbinieku kompetence