Darbinieku adaptācijas norises pilnveidošanas iespējas AS "Latvijas balzams". - Grieķers, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Cilvēks ir viens no svarīgākajiem resursiem biznesā. Lai ātrāk gūtu atdevi no darbinieka, tas jāiekļauj organizācijā. Pieejamajās grāmatās par personāla vadību reti runā par darbinieku adaptāciju. Mērķis ir identificēt AS “Latvijas balzams” adaptācijas problēmas un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai. Uzdevumi mērķa sasniegšanai – izpētīt adaptācijas norises teorētiskos aspektus, analizēt darbinieku viedokli par adaptāciju, intervēt personāla direktori, izdarīt secinājumus, izstrādāt priekšlikumus. Pēc aptaujas datiem var secināt, ka kopumā situācija AS “Latvijas balzams” ir apmierinoša, tomēr atsevišķos jautājumos ir problēmas. Bakalaura darba apjoms ir 63 lappuses. Tajā ietvertas 2 tabulas, 19 attēli un 2 pielikumi uz 5 lappusēm. Darba izstrādē izmantoti 42 avoti. Atslēgvārdi: adaptācija, personāla vadība, cilvēkresurss, personāla atlase.

Human is important resource of the business. In order to accelerate the profiting of the employee, it must be included in the organization. The books on personnel are rarely talked about adaptation. The objective is to identify JSC “Latvijas balzams” adaptation problems and develop proposals for prevention. Tasks to achieve goal – to explore theoretical aspects of adaptation, to analyze employee views on adaptation, to interview personnel director, to draw conclusions and proposals. According to the survey data, it can be concluded, that the situation of organisation is satisfactory, but certain issues have problems. Bachelor thesis consists of 63 pages. It contains 2 tables, 19 figures and 2 appendices on 5 pages. The bibliography list consists of 42 sources. Keywords: adaptation, personnel management, human resources, personnel selection.
Employees adaptation process improvement opportunities for the JSC "Latvijas balzams".
Keywords: Vadībzinātne; Adaptācija; Personāla vadība; Cilvēkresurss; Personāla atlase