Helmsa hronika: oriģināls, noraksti, attēlu pārceļojumi un pārveidojumi - Taimiņa, Aija (Latvijas Zinātņu Akadēmijas Vēstis, 2011)
Aijas Taimiņas referāts "Jirgena Helmsa hronika: par oriģinālu, norakstiem, attēlu pārveidojumiem un papildinājumiem" Latvijas Zinātņu akadēmijas un LU Akadēmiskās bibliotēkas zinātniskajā konferencē "Kultūrvēstures avoti un Latvijas ainava" 2010. gada 16. jūnijā LU Akadēmiskajā bibliotēkā. Konference ir valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība )” sastāvdaļa