Kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošo vielu ietekmē - Morozovs, Roberts (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā ir izpētīta kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošo vielu ietekmē – Krimināllikuma 260. panta trešā daļa un 262. pants. Darbā tiek apskatīta kvalifikācija pēc šo pantu sastāva pazīmēm, prakses problemātika, kas saistās ar šo pantu kvalificēšanu un soda noteikšanu. Apskatīti un analizēti tiesu prakses gadījumi, kas visvairāk atspoguļo kvalifikācijas problēmas, autors papildinājis tos ar savu viedokli un izskaidrojis nepilnību iemeslus. Pētāmo normu vēsturiskās attīstības apraksts un salīdzināšana ar citu valstu normām, kur tiek regulētas minētās tiesiskās attiecības. Izpētīta tiesu statistikas analīze, kas atspoguļo KL 260.pant trešās daļas un 262. panta nozīmi. Autors darbā izpētījis valsts krimināltiesību zinātnieku viedokļus un salīdzinājis tos. Darba mērķis ir atrast visizplatītākās problēmas un to loģiskākos risinājumus.

Bachelors’ thesis “Criminal liability for driving under the influence of intoxicating substance” – Criminal laws 260th articles third paragraph and the 262nd article. Author in thesis examines: qualification for this articles composition traits, practice issues related to this articles qualification and imposition of a sentence. In thesis also viewed and analyzed cases related to Criminal laws` 260th articles third paragraph and the 262nd article which unfolds and explain problems of qualification, author supplemented them with his views and explained the reasons for deficiency. Author has studied historical related legal articles and also compared mentioned articles with other foreign state laws. In thesis also is studied: statistical analysis, which reflects the meaning of thesis, criminal justice scholars` views and compares them. The aim of thesis is to find the most common problems and logical solutions to them.
Criminal liability for driving under the influence of intoxicating substance
Keywords: Juridiskā zinātne