Digitālo mācību līdzekļu pielietojums vidusskolēnu mācību sasniegumu veicināšanā bioloģijas mācību stundā - Bite, Danuta Eva (Latvijas Universitāte, 2020)
Danutas Evas Bites bakalaura darba tēma: “Digitālo mācību līdzekļu pielietojums vidusskolēnu mācību sasniegumu veicināšanā bioloģijas mācību stundā”. Darba mērķis: izzināt un izvērtēt praksē digitālo mācību līdzekļu pielietojuma iespējas mācību sasniegumu veicināšanā. Teorētiskajā daļā analizētas atziņas par mācību sasniegumiem, skolēna, skolotāja digitālo kompetenci, mācību tehniskajiem un digitālajiem līdzekļiem, to pielietojuma nozīmi vidusskolēnu mācību sasniegumu veicināšanā bioloģijā. Tiek salīdzinātas bioloģijas mācību programmas un izzināta situācija Latvijas skolās bioloģijas mācību priekšmetā par mācību tehnisko un digitālo līdzekļu pieejamību un izmantošanu, balstoties uz pētnieku pedagoģijas jomā, valsts iestāžu un starptautiskiem pētījumiem. Balstoties uz praksē gūto pieredzi un veikto digitālo mācību līdzekļu Latvijas interneta vietņu apkopojumu, atbilstoši vidusskolas bioloģijas tēmām, empīriskajā daļā pētīts digitālo mācību līdzekļu pielietojums vidusskolēnu mācību sasniegumu veicināšanā bioloģijā. Pētījuma bāzi veido Kandavas novada un Baldones novada vidusskolas 2 bioloģijas skolotājas, 2 direktora vietnieces izglītības jomā un 67 vidusskolēni. Bakalaura darba rezultāti ir praktiski nozīmīgi un izmantojami bioloģijas skolotājiem, lai veicinātu skolēnu mācību sasniegumus, izmantojot digitālos mācību līdzekļus. Bakalaura darbu veido 2 nodaļas, secinājumi, priekšlikumi, literatūras saraksts un pielikumi. Darbs sastāv no 55 lapaspusēm, literatūras saraksta ar 34 vienībām latviešu, angļu un krievu valodā. Darbā iekļautas 3 tabulas, 24 attēli, pievienoti 8 pielikumi. Atslēgas vārdi: mācību sasniegumi, mācību tehniskie līdzekļi, mācību digitālie līdzekļi, bioloģijas mācību priekšmets, vidusskola.

The topic of Danuta Eva Bite's bachelor's thesis: “Application of digital teaching aids in the promotion of secondary school students' learning achievements in a biology lesson”. The aim of the thesis: to find out and evaluate in practice the possibilities of using digital teaching aids in the promotion of learning achievements. In the theoretical part of the bachelor's thesis analyses the quotes on learning achievements, on students and teacher digital competence, technical and digital tools, their application in the promotion of secondary school students' achievements in biology lessons. Are compare biology teaching programs and find out the situation in Latvian schools in biology lessons about the availability and use of technical and digital tools, based on researchers in the pedagogy, national and international research. Based on the experience gained in practice and compiled Latvian Internet sites where digital teaching aids are available in accordance with the topics of the secondary school biology classes, in the empirical part of the bachelor's thesis, was to explore the use of digital teaching aids in the promotion of secondary school students’ learning achievements in biology lessons. The research base consists of Kandava region and Baldone region secondary school 2 biology teachers, 2 deputy directors in the field of education and 67 secondary school students. Results of the bachelor's thesis is practically important and can be used by biology teacher to promote students' learning achievements by using digital teaching aids. The bachelor's thesis consists of two chapters, conclusions, proposals, bibliography, and attachments. The work consists of 55 pages, the bibliography includes 35 items in Latvian, English and Russian language. The bachelor's thesis includes 3 tables, 24 pictures, 8 attachments added. Keywords: learning achievements, teaching aids, digital teaching aids, biology subject, secondary school.
Application of digital teaching aids in the promotion of secondary school students' learning achievements in a biology lesson
Keywords: Skolas pedagoģija; mācību sasniegumi; mācību tehniskie līdzekļi; mācību digitālie līdzekļi; bioloģijas mācību priekšmets; vidusskola