Informācijas sabiedrības attīstība Latvijā - Svjatovs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Informācijas sabiedrības attīstība Latvijā” mērķis ir izpētīt informācijas sabiedrības attīstības stāvokli un tendences Latvijā, izvirzīt ieteikumus valsts un pašvaldības iestādēm, ar kuru palīdzību būtu iespējams uzlabot informācijas apmaiņu sabiedrībā, izmantojot elektroniskās informācijas sistēmas. Darba gaitā tika izpētīti un izmēģināti vairāki valsts iestāžu piedāvātie e – pakalpojumi, tika pielietotas statistiskās prognozēšanas metodes un veikta ekspertaptauja. Darbs sastāv no 3 daļām. Darba pirmajā daļā tiek raksturota informācijas sabiedrības būtība. Otrajā daļā galvenā uzmanība tiek pievērsta valsts un pašvaldības iestāžu sniegtajiem e-pakalpojumiem un to sniegtajām iespējām. Trešajā daļā ir iekļauta faktu analīze, prognozes un ekspertaptaujas rezultātu analīze. Darbā ir 9 attēli, 10 tabulas, 72 lappuses un 99 izmantotās literatūras avoti.

The aim of Bachelor paper “Development of information society in Latvia” is to study the state and development tendencies of information society in Latvia, to come up with recommendations for government and local government, to improve society’s information exchange with the use of electronic information systems. During this work, many of available e – services in government sector were tested, statistical forecasting methods were put into practice and also expert survey was implemented. Work consists of 3 parts. On first part information society’s definition is described. Second part focuses on available e – services and their possibilities that government institutions offer. Third part includes fact analysis, forecasts and analysis of results of expert survey. Work includes 9 pictures, 10 tables, 72 pages and 99 used sources of literature.
Development of information society in Latvia
Keywords: Vadībzinātne