Rāmējumu izmantojums inovatīvo parādību atspoguļojumā presē: bioloģiskās lauksaimniecības gadījums - Bernāne, Inga (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt vai un kā nacionālā un lokālā Latvijas prese atspoguļo inovatīvas parādības. Maģistra darbā tiek identificēts Latvijas preses publikāciju par inovatīvu parādību „bioloģiskā lauksaimniecība” skaits un citi faktori. Kā pētniecības metodes pielietotas kvantitatīvā un kvalitatīvā analīze. Pētāmajā laika periodā no 1997.gada līdz 2007.gadam 24 nacionālajos un lokālajos laikrakstos analizētas 423 publikācijas. Nacionālā un lokālajā presē rāmējumi par inovatīvu parādību „bioloģiskā lauksaimniecība” pārklājas un bioloģiskā lauksaimniecība netiek ierāmēta saskaņā ar tās būtību. Inovācijas rāmējumi medijos ir visai pretrunīga parādība. Atslēgvārdi: inovācija, inovācijas difūzija, rāmējumi, mediju rāmējumi, bioloģiskā lauksaimniecība, kvantitatīva analīze, kvalitatīva analīze.

The goal of the Master’s thesis is to investigate if and how the Latvian press is reflecting innovative phenomena. Master thesis identifies the amount of publications in Latvian press about the innovative phenomenon “biological agriculture” and other factors. Quantitative and qualitative analysis of publications are used as investigation methods. In total 423 publications from national and local newspapers were analyzed, during the period of investigation. It was found that framings of innovative phenomenon “biological agriculture” in both parts were overlapping and biological agriculture is not framed according to its essence. Framing of innovation in media is quite a contradictious issue. Keywords: innovation, diffusion of innovation, framing, media frames, biological agriculture, quantitative analysis, qualitative analysis.
The use of framing in disclosure of innovation in the press: case of biological agriculture
Keywords: Komunikācijas zinātne