Biznesa procesu tiešas izpildes prototips - Kalniņš, Emīls (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba mērķis ir izveidot prototipu tiešas izpildes biznesa procesu modelim. Tiešas izpildes biznesa procesu modeļi atkāpjas no tradicionālas informācijas sistēmu lietošanas pieejas un paredz biznesa procesu diagrammu izmantošanu ne tikai informācijas sistēmu izstrādes sākotnējā stadijā, bet arī to izmantošanas laikā. Darbā sniegta informācija par tiešas izpildes biznesu procesu arhitektūru. Tiek nodefinēta modelēšanas valoda un prototipa saziņas protokols, kā arī tā apstrāde. Pēc tam autors iepazīstina ar izveidoto prototipu un veic atbilstošu analīzi.

The aim of the bachelor’s paper is to develop a prototype of direct executon businnes process. Direct execution of business process, unlike traditional information systems, utilizes business process diagramms not only in the early stages of information systems development, but also while using the information systems. Paper provides information about the architecture of direct execution of business process, the communication protocol of the prototype and the processing of the prototype. Auther then introduces the prototype functionality and analyzes the result.
Prototype of direct execution of business process
Keywords: Datorzinātne; DSL; biznesa procesi; SVG; tieša izpilde