Dažādu identitāšu pārvaldīšana "Facebook" vidē: Latvijas jauniešu analīze - Skolmeistere, Velta (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba “Dažādu identitāšu pārvaldīšana “Facebook” vidē: Latvijas jauniešu analīze” mērķis ir noskaidrot Latvijā dzīvojošo jauniešu pieeju dažādu identitāšu pārvaldīšanā “Facebook” vidē. Teorijas daļa veidota, apkopojot simboliskā interakcionisma skatījumu uz patību, identitāšu teoriju, dažādo patības aspektu teorētisko rāmējumu, kā arī sociālās tīklošanas vietņu izvērtējumu patības un identitāšu atspoguļošanas kontekstā. Pētījuma metodes ir anketēšana tiešsaistes vidē, daļēji strukturētā intervēšana, kā arī kvalitatīvā kontentanalīze intervijas datu apstrādei. Darbā iegūti vairāki secinājumi, tostarp, ka jauniešu dažādo identitāšu pārvaldīšana “Facebook” vidē ir laikā mainīgs, komplekss process, kas ietver atšķirīgo identitāšu konstruēšanu un pretrunu novēršanu, saturu pielāgojot dažādajām auditorijām, kas ir indivīda Facebook kontaktu lokā.

The aim of master thesis “Managing multiple identities on Facebook: analysis of the youth of Latvia” is to explore the approach of youth living in Latvia regarding management of multiple identities on Facebook. Theoretical part is based on symbolic interactionism approach to self, Identity theory, multiple self-aspects theoretical framework, as well as evaluation of social networking sites in the context of presenting self and identities. Research methods used are online surveys, semi-structured interviews, and qualitative content analysis as data processing method for interview analysis. Various conclusions are drawn, including that management of multiple identities of the youth on Facebook is a complex process, changing in time, that includes construction of the different identities, avoiding contradictions, and adapting the content to various publics provided by the Facebook friend list of the individual.
Managing multiple identities on Facebook: analysis of the youth of Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; dažādas identitātes; Facebook; jaunieši; patība; sociālās tīklošanas vietnes