Naftas uzņēmumu finanšu rādītāju analīze - Vāvere, Baiba (Latvijas Universitāte, 2014)
Naftas nozare skar ikvienu patērētāju un uzņēmuma īpašnieku. Naftas nozares produkti ir mūsdienu neatņemama sastāvdaļa patēriņā. Tomēr Naftas produktu cenas sadārdzina citu preču cenas un palielina uzņēmumu izmaksas. Bakalaura darba tēma ir „Naftas uzņēmumu finanšu rādītāju analīze”. Bakalaura darba mērķis ir izmantojot uzņēmumu finanšu pārskatus, novērtēt divu naftas nozares uzņēmumu finanšu rādītājus, noteikt to stāvokli, identificēt nozīmīgākās uzņēmumu darbības problēmas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmumu efektīvākai funkcionēšanai. Pētījuma periods ir 2011.gads - 2013.gadam. Pētījumā ir izmantotas: ekonomiskās analīzes metode, ekonomiski – matemātiskās analīzes metode, statistiskās analīzes metode, sintēzes analīzes metode, loģiski - konstruktīvā metode Darbs sastāv no 97. lpp, 1 tabulas, 30 attēliem, 23 formulām, 18 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu rādītāji, koeficienti, analīze, naftas nozare, uzņēmumu novērtēšana.

Oil industry affects every consumer and business. The oil industry products have a major role in today`s consumption. However, the rising oil prices affect costs of other commodity prices and increases the costs of enterprise. Bachelor's thesis is “Oil companies financial indicator analysis”. Bachelor's aim is to evaluate the two oil industry company’s financial performance, determine their position, identify the main business operational problems and develop proposals for more effective functioning of the company by analyzing the company's financial statements. Period used for testing: from year 2011 till the end of 2013. The research includes following methods: method of economic analysis, economic - mathematical analysis method, statistical analysis method, synthesis method of analysis and logical - a constructive method. The thesis consists of 97 pages, 1 table, 30 images, 23 formulas and 18 additions. Keywords: financial results, ratios, analysis of the oil industry, company
The Financial Indicators of the Oil Companies
Keywords: Ekonomika