Personiskās elektroniskās informācijas organizēšanas paradumi - Barščevska, Vija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba temats ir personiskās elektroniskās informācijas organizēšanas paradumi. Elektroniski glabājamo dokumentu skaits katru gadu pieaug, līdz ar to, tas meklēšana un kārtošana var aizņemt laiku, lai atvieglot šo procesu rodas nepieciešamība pēc elektronisko dokumentu organizēšanas izpētēs. Darba mērķis ir noskaidrot, kādi ir cilvēku personiskās elektroniskās informācijas organizēšanas paradumi. Bakalaura darba teorētisko bāzi veido sociāli kognitīvā teorija. Pētījumā tiek izmantotas kvalitatīvas pētniecības metodes – intervija un verbālais protokols. Pētījuma empīriskā bāze sastāv no apkopotiem interviju un verbālo protokolu rezultātiem. No respondentiem tika noskaidrots, kā viņi organizē personisko elektronisko informāciju, kādi ir viņu paradumi elektroniskās informācijas organizācijā. Pētījuma rezultāti liecina, ka cilvēki neizmanto elektroniskās informācijas organizēšanas rīkus, cilvēkiem nav pārdomāti elektroniskās informācijas organizēšanas paradumi.

The subject of the bachelor's work is organization habits of personal electronic information. The number of documents stored electronically is increasing every year, therefore, it may take some time to find and organize it, in order to facilitate this process, there is a need for research into the organization of electronic documents. The aim of the work is to find out what the habits of organizing people's personal electronic information are. The theoretical basis of the bachelor's work is based on socio-cognitive theory. The empirical basis of the research consists from the results of the collected interviews and the results of the verbal protocol. Respondents find out how they organize personal electronic information, what their habits are in the organization of electronic information. The results of the study indicate that people do not use tools for organizing electronic information, people do not have the thought of organizing electronic information.
Organization habits of personal electronic information
Keywords: Bibliotēkzinātne; Personisko dokumentu pārvaldība; Elektronisko dokumentu organizācija; Informācijas organizēšanas paradumi; Personal document management; Organization of electronic documents