Indivīdu pieredze netradicionālās medicīnas praksē. - Parfenko, Ilga (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma: ”Indivīdu pieredze netradicionālās medicīnas praksē”. Darbs tika veikts no 2006.g. novembra līdz 2007.g. aprīlim. Darba mērķis bija noskaidrot kāda ir indivīdu pieredze ārstējoties ar alternatīvās medicīnas speciālistu palīdzību. Izmantota tika Keitas Ēriksones māsu teorija par rūpēm. Lai realizētu mērķi, veikti šādi uzdevumi: izpētīti un analizēti teorētiskie materiāli par netradicionālās medicīnas ārstēšanās metodēm, kā arī veiktas un analizētas intervijas ar indivīdiem, kuriem ir hroniskas un onkoloģiskas saslimšanas. Pētījums - kvalitatīvais, un izmantota pusstrukturēta – fenomeloģiskā metode. Pētījuma dalībnieki tika izvēlēti pēc tipiskā gadījuma metodes. Analizējot aptaujas rezultātus, tika noskaidrota indivīdu attieksme ārstējoties pie netradicionālās ārstēšanas speciālistiem.

The theme of this bachelor’s thesis is „Experience of individuals in practice of unconventional medicine”. The thesis was written during November 2006 - April 2007. The aim of this thesis was to establish the experience of different individuals that have sought for the help of specialists of unconventional medicine. During the research the nursing theory of Katie Erikson on caring was used. To achieve the aim, the following tasks were performed: the theoretical materials on treatment methods of unconventional medicine were researched and analysed, as well as interviews with individuals having chronic and oncology illnesses were made and analysed. The research is qualitative and the method used is half-structured – phenomenological method. The participants of the research were chosen according to the typical random selection method. By analyzing results of the questionnaire the attitude of individuals that have undergone the unconventional medical treatment was established.
Experience of individuals in practice of unconventional medicine.
Keywords: Medicīna