Virsraksti plašsaziņas līdzekļos sintaktiskās struktūras un tekstveides aspektā - Popova, Inga (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā Virsraksti plašsaziņas līdzekļos sintaktiskās struktūras un tekstveides aspektā aplūkoti virsraksti to sintaktiskās struktūras, informatīvuma un teksta saistīšanas metožu aspektā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un raksturot sintaktiskās struktūras, kas izmantotas laikrakstu virsrakstos, tekstveides paņēmienus to izveidē, salīdzināt virsrakstus šajos aspektos septiņos dažādas tematikas laikrakstos un žurnālos (dienas, dzeltenās preses, izklaides, kultūras, sieviešu, veselības, praktisku padomu) un divos interneta portālos. Darbā izmantotas šādas pētniecības metodes: teorētiskās literatūras studijas un aprakstošā metode. Darbā īpaša uzmanība pievērsta konsituatīvi saistītām vienībām kā mūsdienu sintakses aktuālai problēmai. Atslēgvārdi: virsraksts, sintaktiskā struktūra, tekstveide, publicistika

The bachelor’s paper Headings in Mass Media in the Aspect of Syntactic Structure and Text Formation focuses on headings in written media. The goal of the bachelor’s paper is to examine and describe the syntactic structures and methods of text formation used in headings of newspapers, magazines and Internet portals, to compare headings of seven different types of newspapers and magazines (daily, yellow press, entertainment, cultural, women's, health, practical advice newspapers and magazines) and two news portals on the Internet. The following methods have been used: studies of theoretical literature and the descriptive method. Special attention has been paid to contextually and situationally bound utterances as that is a topical problem in present Latvian syntax. Keywords: heading, syntactic structure, text formation, journalism
Headings in Mass Media in the Aspect of Syntactic Structure and Text Formation
Keywords: Filoloģija