AS "Swedbank Latvija" finanšu stāvokļa analīze - Andruškeviča, Eleonora (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “AS ”Swedbank Latvija” finanšu stāvokļa analīze”. Darba mērķis ir, balstoties uz AS “Swedbank Latvija” finanšu gada pārskatiem, veikt finanšu darbības analīzi izmantojot iespējamās metodes un atklājot iespējamo problemātiku, izstrādāt priekšlikumus komercbankas darbības pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām. Pirmā daļā tiek apskatīts AS “Swedbank Latvija” raksturojums, struktūra un vēsture, ka arī finanšu darbības metožu teorētiskie aspekti. Otrā daļa ietver sevī gada pārskatu dinamiski – strukturālo analīzi. Trešajā daļā tiek veikta AS “Swedbank Latvija” finanšu radītāju analīze. Bakalaura darba apjoms ir 68 lappuses, 22 tabulas, 27 attēli. Tika izmantoti 16 literatūras avoti.

The theme of The Bachelor thesis is “Analysis of financial position of JSC “Swedbank Latvija”. The goal of the thesis is to carry out analysis of financial activities using potential methods based on the financial statements of JSC “Swedbank Latvija”, and to elaborate proposals for improvement of commercial bank activity by revealing possible problems. Bachelor’s thesis consists of 3 parts. The first part deals with the characteristics, structure and history of JSC “Swedbank Latvija”, as well as the theoretical aspects of financial activity methods. The second part includes a dynamic - structural analysis of annual reports. The third part analyzes the financial indicators of JSC “Swedbank Latvija”. Bachelor thesis consists of 68 pages, 22 tables and 27 images, using 16 literature sources.
Analysis of financial position of JSC "Swedbank Latvija"
Keywords: Ekonomika; finanšu darbība; finanšu analīze; dinamiski – strukturālā analīze; finanšu rādītāji