Dzīvnieku tiesību aizsardzības sistēmas un sodu problemātika Latvijas likumdošanā - Patruševa, Veronika (Latvijas Universitāte, 2021)
Šī darba temats ir Dzīvnieku tiesību aizsardzības sistēmas un sodu problemātika Latvijas likumdošanā. Galvenais darba mērķis ir izpētīt aktuālākos un būtiskākos problēmjautājumus un aspektus, kur ir pamanāmi vislielākie trūkumi un nepilnības, kas kopumā ietekmē uz visu dzīvnieku aizsardzības sistēmu. Izpētot un izvērtējot aktuālu situāciju valstī, kā kopumā, tā arī konkrētus gadījumus, nākamais darba mērķis ir izpētīt un salīdzināt vispārējo situāciju ārvalstīs, ņemot vērā kā negatīvo, tā arī pozitīvo pieredzi. Balstojoties uz izpētītas un iegūtas informācijas no dažādiem avotiem un izmantojot personīgo darba pieredzi šajā jomā un reālus novērojumus no ikdienišķām situācijām, šī darba gala mērķis ir piedāvāt dažus problēmas risinājumus, kas praksē varētu visefektīvāk ietekmēt uz esošo situāciju atsevišķos jautājumos un uzlabot tos. Šim nolūkam tika izmantotas dažas zinātniskās pētnieciskās metodes, lai veiksmīgāk sasniegtu gala mērķi. Atslēgvārdi: dzīvnieku tiesības, cietsirdība, administratīvā atbildība, kriminālatbildība.

The theme of this work is The problems of animal rights protection system and punishment in Latvian law. The main object of this work is inquire the main aspects and problems about this theme to find the largest weak points of animal protection system (in general and specific situations). After that the next object of research is compare the situation in Latvian law with situation in another countries. It helps to take a look at the problem from another side and take some positive ideas and take away some negative for improving Latvian system. Using some sources and personal work experience the main target of this work is to find some solutions of the problem for the situation in general and for some specific cases. Keywords of this work: animal rights, cruelty, administrative liability, criminal liability.
The problems of animal rights protection system and punishment in Latvian law
Keywords: Juridiskā zinātne; dzīvnieku tiesības; cietsirdība; administratīvā atbildība; kriminālatbildība