Personas vārdu deminutīvu formu vārddarināšanas līdzekļi čehu valodā - Korzenkova, Olga (Latvijas Universitāte, 2009)
Šajā darbā tiek aplūkota onomastikas un antroponimikas vēsture, kā arī ir aprakstītas onomastikas pētījumu galvenas metodes, ir atklātas čehu hipokoristikas īpatnības. Īpaša vieta darbā ir čehvalodīgu cilvēku attieksmei pret deminutivam un to lietošanai valodā. Antroponimikas un konkreti – deminutīvu formu petījumi vienmēr būs aktuāls un interesants ne tikai lingvistiem, bet arī citiem silvēkiem, kas interesējas par antroponimikas pētīšanas un attīstības vēsturi, kā arī čehu antroponimu īpatnībām. Var iedomāties ka īpašu interesi šis darbs var izraisīt cilvēkiem, kas nodarbojas ar bohemistiku vai interesējas par Čehu kultūru, jo antroponimiskais fonds, bez šaubām, ir viens no svarīgajiem aspektiem katras tautas kultūrā.

In this work are considered History of onomastics and antroponimics. Also there are described the basic methods of onomastic researches and are exposed the features of Czech hypocoristics. Special place in this work has Czech language transmitters’ attitude to hypocoristics and that use in speech. The questoin of the study of antroponimcs and it specially deminutivs will always be actual and interesting not only for linguists but also for other people, who are interested in history of study and development of antroponimics, and also features of Czech antroponimics. It seems that this work can cause special interest for people, who are connected with bohemistics or are interested in the Czech culture, because the fund of antroponimics, undoubtedly, is one of moust important aspects of modern culture of every nation.
Means of Word-Formation for Creating Diminutive Forms of Personal Names in Czech Language
Keywords: Krievu filoloģija