Latvijas Padomju Komponistu savienības darbība (1944. - 1953.) - Melderis, Rolands (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba “Latvijas Padomju Komponistu savienības darbība (1944. – 1953.)” mērķis ir izpētīt kāda ir Latvijas Padomju komponistu savienības atjaunošanas nozīme un kādi uzdevumi tai ir jāveic staļinisma laikā. Šajā darbā analizēti Latvijas Padomju komponistu savienības darbības svarīgākie posmi un kas tiem bija raksturīgs. Lai veiktu šo pētījumu, galvenokārt tika izmantots LVA 423 fonda 1. apraksts un nedaudz arī LVA 423 fonda 4. un 3. apraksts, kuros ir visi materiāli, kas ir saistīti ar Latvijas Padomju komponistu savienību. Pētījums veikts un strukturēts pēc hronoloģiskā principa. Darbā iekļauts arī preses skatījums uz Latvijas Padomju komponistu savienību, jo ar tās palīdzību sabiedrība varēja uzzināt par tās jaunākajām aktualitātēm.

The purpose of the bachelor work "The operation of the Union of Soviet Composers of Latvia (1944-1953)" is to examine the significance of the restoration of the Soviet Union of Sovi-et Composers and what contributions it has to make during Stalinism. This work analyses the most important stages of the activities of the Soviet Union of Soviet Composers and which was characteristic of them. In order to carry out this research, the first description of LVA 423 Foun-dation was used, and somewhat also the description of LVA 423 Foundation 4 and 3, which con-tains all materials related to the Soviet Union of Soviet Composers. The research is conducted and structured according to the chronological principle. The work also included a press review of the Latvian Soviet Composers' Union, as it helped the public to learn about its latest news.
The operation of Union of Soviet composers of Latvia (1944-1953)
Keywords: Vēsture; Latvijas Padomju Komponistu Savienība (1944. - 1953.); Kultūrpolitika Latvijas PSR (1944. - 1953.); Ideoloģiskā kontrole staļinisma laikā; Radošās savienības Latvijas PSR (1944.- 1953.)