Svārstmigrācija Rīgas aglomerācijas iekšējā zonā Babītes novada piemērs - Skadiņš, Toms (Latvijas Universitāte, 2016)
Svārstmigrācija ir process, kas ir raksturīgs Rīgas aglomerācijai, iekšējā zonā. Lai arī svārstmigrācija šajā teritorijā ir izteikta, tomēr tajā pastāv atšķirības, kuras iepriekš ir maz pētītas. Bakalaura darbā „Svārstmigrācija Rīgas aglomerācijas iekšējā zonā: Babītes novada piemērs” tiek pētītas svārstmigrantu atšķirības novada apdzīvoto vietu līmenī. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt svārstmigrācijas procesu un tā iezīmes Rīgas aglomerācijas iekšējā zonā, izmantojot Babītes novada piemēru, salīdzinot divas lielākās apdzīvotas vietas – Piņķus un Babīti. Pētījuma rezultāti parāda, ka abos ciemos ir atšķirīgs svārstmigrantu īpatsvars. Babītes ciemam ir raksturīga augstāka svārstmigrācijas intensitāte.

Commuting is a process that is characteristic to Riga agglomeration, especially to the inner zone. Even though commuting is distinctive in this area, there are differences (on a county level). There has been very little research concerning these differences. In the Bachelor’s work „Commuting in the Riga agglomeration inner zone: The case of Babīte County” the differences of commuters are examined on a county settlement level. The aim of the work is to evaluate the process of commuting and its characteristics, using the case of Babīte County, comparing the two biggest villages Piņķi and Babīte. The results of the research indicate that there are differences concerning the amount of commuters’ from both settlements. Babītē village has a higher commuting intensity.
Commuting in the Riga aglomeration inner zone. The case of Babīte County
Keywords: Ģeogrāfija; Rīgas aglomerācija; svārstmigrācija; Babītes novads; iedzīvotāju pārvietošanās