Krievu un latviešu valodas kontakti sarunvalodā: slengismi. - Kuzmins, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2023)
Mūsdienās Latvijas teritorijā bieži tiek izmantoti krievu valodas slengismi latviešu valodā. Tas ir saistīts ar to, ka krievu valoda ilgi ir saistīta ar Latviju. Pirmais kontakts ar austrumslāviem Latvijas teritorijā tiek uzskatīts par 1.- 2. tūkstošgadi. m.ē. Krievvalodīga kopiene Latvijas teritorijā eksistē sakot apmēram ar XVII gadsimti. Skatoties uz latviešu valodas slenga vārdnīcu, slengs Latvijā eksistē vismaz piecdesmit gadus, un vārdnīcā ir iekļauti krievu, angļu, vācu, franču un citas valodas slengismi. Šajā darbā tiek pētiti krievu valodas slengismi un tās izmantošana runā.

Nowadays in Latvian territory Russian slangisms in the Latvian language are used often. This is due to the fact that the Russian language has long been associated with Latvia. The first contact with the East Slavs in the territory of Latvia is considered to be in the 1st- 2nd millennium AD. A Russian-speaking community has existed in Latvia since about the 17th century. Looking at the Dictionary of Latvian Slang, slang has existed in Latvia for at least 50 years, and the dictionary includes slangisms from Russian, English, German, French and other languages. This work explores Russian slang and its use in speech.
Russian and Latvian Language Contacts in the Spoken Language: Slangisms.
Keywords: Valodniecība; Slengismi; Krievu valoda; Slengs; Žargonismi