Elektrisko un termoelektrisko īpašību pētījumi dažādu morfoloģiju organiskās plānās kārtiņās - Pudžs, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2019)
Promocijas darbs ir par organisko materiālu plāno kārtiņu elektriskajām un termoelektriskajām īpašībām. Pēdējos gadu desmitos funkcionāli organiskie materiāli konkurē un aizstāj klasiskos neorganiskos pusvadītājus saules baterijās un gaismu emitējošās diodēs, kur organiskie materiāli ir aktīvā sastāvdaļa, piemēram, organisko gaismu emitējošo diožu displejos dažādās portatīvās ierīcēs un ne tikai. Organisko materiālu salīdzinoši mazā elektrovadītspēja kavē to pielietojumu termoelektrisko ģeneratoru (TEG) jomā, tādēļ norit aktīvi pētījumi lādiņnesēju transporta izzināšanai organiskajos materiālos un tā uzlabošanai

This work is about the electrical and thermoelectric properties of organic materials. In recent decades, functional organic materials compete with and replace traditional inorganic semiconductors in solar cells and light emitting diodes, where organic materials are in an active part, such as organic light emitting diode displays on various portable devices and not only. Unfortunately, the relatively low electrical conductivity of organic materials hampers their use in the TEG, and therefore intensive studies are ongoing for the exploration and improvement of the charge carrier transport in organic materials.
Promocijas darbs
Keywords: Cietvielu fizika; Solid state physics