Latvijas Banka un tās loma Latvijas ekonomikas stabilizācijas procesā - Kastaine, Linda (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs “Latvijas Banka un tās loma Latvijas ekonomikas stabilizācijas procesā” tika izstrādāts, jo pašlaik Latvijā ir krīze, tāpēc autore vēlējās noskaidrot, kāda loma Latvijas ekonomikas stabilizācijas procesos ir Latvijas Bankai, kādas ir tās funkcijas un uzdevumi. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas Bankas darbību, izvērtēt tās īstenoto monetāro politiku un analizēt Latvijas Bankas lomu Latvijas ekonomikas stabilizācijas procesos. Izpētot pieejamo literatūru, autore noskaidroja, kas ir centrālā banka, kādi ir tās uzdevumi un funkcijas, kāda ir ekonomiskā situācija Latvijā un kā tajā rīkojas Latvijas Banka. Darbs varētu būt izmantojams ikvienam, kam interesē Latvijas Banka, ar to saistītie jautājumi, kā arī valstī notiekošie procesi krīzes laikā. Atslēgvārdi: Latvijas Banka, monetārā politika, ekonomiskā krīze, statistiskā analīze.

Bachelor work „The Bank of Latvia and its role in economic stabilization process” was worked out because now it’s crisis here in Latvia, so authoress wanted to find out, what kind of role The Bank of Latvia has in economic stabilization processes, and what are its functions and assignments. The aim of work is to investigate activity of The Bank of Latvia, to evaluate its monetary policy and to analyse its role in economic stabilization processes in Latvia. By researching accessible information, authoress clarified, what is central bank, what are its assignments and functions, how bad situation is now in Latvia and how acts The Bank of Latvia in this situation. Research work could be used for everyone interested in The Bank of Latvia, the related questions as well as ongoing processes in Latvia during the crisis. Keywords: The Bank of Latvia, monetary policy, economic crisis, statistical analysis.
Bank of Latvia and its role in economics stabilization process of Latvia
Keywords: Ekonomika