Datortomogrāfijas un rentgenogrāfijas salīdzinājums pacientiem ar pēdas hronisko osteomielītu - Valenika, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir „Datortomogrāfijas un rentgenoloģijas salīdzinājums pacientiem ar pēdas hronisko osteomielītu”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, teorētiskās un pētījuma daļas, secinājumiem un izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Teorētiskajā daļā ir apkopota informācija par pēdas hroniskā osteomielīta norisi, analizēta literatūra par pēdas normālanatomiju, rentgenanatomiju un datortomogrāfisko anatomiju, atbilstoši teorētiskajai daļai tika veikts pētījums, un izdarīti secinājumi. Darba mērķis – noskaidrot, vai datortomogrāfijas metode ir informatīvāka par rentgenogrāfijas izmeklēšanas metodi pacientiem ar diagnosticētu pēdas hronisko osteomielītu. Hipotēze - datortomogrāfijas izmeklēšanas metode ir informatīvāka par rentgena izmeklēšanas metodi pacientam ar pēdas hronisko osteomielītu. Izmantota kvantitatīvā un kvalitatīvā pētījuma metodes. Darba apjoms ir 46 lappuses, kas sastāv no ievada, 4 nodaļām un 9 apakšnodaļām, darbā iekļauti 6 pielikumi, veikti 4 secinājumi un 1 priekšlikums. Bakalaura darbā ir analizēti un apkopoti 43 literatūras avoti. Biežāk izmantotie atslēgas vārdi ir hroniskais osteomielīts, pēda, diagnostika, radiogrāfija, datortomogrāfija.

The title of bachelor’s work is “Comparison of computed tomography and x-ray examinations in patients with chronic osteomyelitis of the foot”. The bachelor's work consists of an introductory, theoretical and research part, as well as conclusions and proposals. In the theoretical part, information on the course of chronic osteomyelitis of the foot is collected, the literature on the normal anatomy of the foot, X-ray anatomy and computed tomographic anatomy is analyzed, according to the theoretical part, a study was conducted and conclusions were drawn. The aim of the work is to find out whether the computed tomography method is more informative than the x-ray examination method in patients with diagnosed chronic osteomyelitis of the foot. Hypothesis - the computed tomography examination method is more informative than the X-ray examination method for a patient with chronic osteomyelitis of the foot. Quantitative and qualitative research methods are used. The total amount of work is 46 pages consisting of introductory, 4 chapters and 9 sub-chapters, 6 annexes, 4 conclusions and 1 proposal. The bachelor's work has analyzed and compiled 43 sources of literature. The most frequently used key words are chronic osteomyelitis, foot, diagnosis, radiography, computed tomography.
Comparison of computed tomography and X-ray examinations in patients with chronic osteomyelitis of the foot
Keywords: Medicīna; hroniskais osteomielīts; pēda; diagnostika; radiogrāfija; datortomogrāfija