Modificētu TiO2 fotokatalizatoru izstrāde un to īpašības - Drunka, Reinis (Latvijas Universitāte, 2018)
Modificētu TiO2 fotokatalizatoru izstrāde un to īpašības. Drunka R., zinātniskais vadītājs Dr. hab. sc. ing. Grabis J., promocijas darbs, 201 lappuse, 109 attēli, 29 tabulas, 180 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. TiO2, TITĀNA(IV)OKSĪDS, FOTOKATALIZATORI. Darbā veikta TiO2 nanocaurulīšu, nanoporu pārklājumu un nanovadu sintēze, izmantojot titāna anodēšanas, plazmas elektrolītisko oksidēšanas (PEO) un hidrotermālo sintēzes paņēmienu mikroviļņu reaktorā dažādos režīmos. Iegūtās TiO2 nanošķiedras, nanocaurulīšu un nanoporu pārklājumi modificēti ar Au, Ag, Pt, Pd, S, WO3 un Eu2O3, ar mērķi uzlabot to fotokatalītisko aktivitāti ultravioletās un redzamās gaismas starojumā. Salīdzinātas ar dažādām metodēm iegūto modificēto fotokatalizatoru īpašības un sniegtas rekomendācijas to pielietojumam vides piesārņojuma problēmu risināšanai.

Synthesis and properties of modified TiO2 photocatalysts. Drunka R., supervisor Dr. hab. sc. ing. Grabis J., doctoral thesis, 201 pages, 109 figures, 29 tables, 180 literature references, 3 appendices. In Latvian. TiO2, TITANIUM (IV) OXIDE, PHOTOCATALYSTS. Synthesis of TiO2 nanotubes, nanoporous coatings and nanofibers using titanium anodizing, plasma electrolytic oxidation (PEO) and microwave -assisted hydrothermal synthesis techniques in different regimes were studied. Obtained TiO2 nanofibers, nanotubes and nanoporous coatings were modified with Au, Ag, Pt, Pd, S, WO3 and Eu2O3 to improve photocatalytic activity in ultraviolet and visible light irradiation. Compared properties of modified photocatalysts obtained with different methods and provided recommendations for their application to solve environmental pollution problems.
Synthesis and properties of modified TiO2 photocatalysts
Keywords: Ķīmija; Neorganiskā ķīmija; Inorganic chemistry