Tīmekļa lietotnes mobilās versijas izstrādes iespējas - Jekovičs, Ervīns (Latvijas Universitāte, 2012)
Autors šajā darbā analizē vairāku tīmekļa risinājumu mobilās versijas un sniedz idejas šo lietotņu uzlabojumiem. Tika izpētīti un sakārtoti dati, kas nepieciešami, lai veiksmīgi izvēlētos nepieciešamos rīkus jaunai mobilās versijas ieviešanai un uzturēšanai jau esošiem tīmekļa risinājumiem. Rezultātā tika iegūta informācija, kas palīdz noteikt esoša tīmekļa bāzēta risinājuma veidu, pēc kā var vienkāršāk atrast izstrādes rīkus, lai veiksmīgi izveidotu lietotājam ērtu mobilo lietojumprogrammu. Tika iegūtas zināšanas par šobrīd populāriem mobilajiem ietvariem, kas veicina mobilo lietojumprogrammu izstrādi.

The author analysed several mobile versions of web solutions and gave ideas for improvements in these applications. Data were researched and ordered, which was an essential part to successfully choose the necessary tools for implementation of new mobile version and maintenance of already existing solutions. As a result, the author obtained information that helps to determine the form of already existing web-based solution, which will further on ease the search of development tools. This is necessary to create user-friendly mobile application. Extensive knowledge was obtained about the trendy mobile frameworks that promote the development of mobile applications.
Web application porting possibilities for mobile devices
Keywords: Datorzinātne