AS "Grindeks", AS "Olainfarm", AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" finanšu rādītāju salīdzinājums - Mosjakina, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2009)
Farmaceitiskās nozares uzņēmumi ir svarīga valsts veselības aprūpes sistēmas daļa. Ir nepieciešami pēc iespējas agrāk identificēt uzņēmumu problēmas, kamēr tās būtiski netraucē uzņēmuma normālajai funkcionēšanai. Dotā darba mērķis ir pielietojot finanšu analīzes metodes atklāt problēmas lielāko farmaceitiskās nozares uzņēmumu darbībā un izstrādāt priekšlikumus to uzlabošanai. Darba gaitā tika atklātas uzņēmumu problēmas rentabilitātes, maksātspējas un aktīvu izmantošanas efektivitātes sfērās un izstrādāti priekšlikumi situācijas uzlabošanai. Apskatāmais periods ietver piecus gadus un ļauj noteikt uzņēmumu attīstības tendences.

Pharmaceutics is one of the important parts of public health. Enterprises problems should be identified at early stages and solved as soon as possible. The goal of this work is to discover financial problems of Latvia’s biggest pharmaceutical enterprises using financial analysis methods and suggest solving methods. During the work were discovered profitability, solvency and efficiency of assets employment and given advices how to solve these problems. Researched period is 5 years.
Comparation of JSC "Grindeks", JSC "Olainfarm" and JSC "Rīgas farmaceitiskā fabrika" financial ratios
Keywords: Ekonomika