Homeopātisko preparātu aprite homeopātiskajā aptiekā - Puida, Rūta (Latvijas Universitāte, 2016)
Homeopātija ir alternatīvās ārstēšanas metode, kas izpelnījusies lielāku uzmanību nekā citas alternatīvās metodes- ajurvēda, joga, akupunktūra, antropozofija. Homeopātisko preparātu pieprasījums, piemēram, Vācijā, kur homeopātijas līdzekļi tiek lietoti tradicionāli, homeopātisko zāļu patēriņš no gada uz gadu aug, bet citu segmentu zāļu noieta apjoms pat mazinās. Šo metodi vairāk izmanto sievietes, cilvēki vidējā vecumā, ar augstākiem ienākumiem un izglītību [1]. Darba mērķis ir apkopot informāciju par homeopātisko monopreparātu, kompleksu un rūpnieciski ražoto preparātu apriti Rīgas Homeopātiskajā aptiekā no 2014. gada līdz 2016. gadam un aptaujāt respondentus par homeopātiju. Maģistra darbs tika izstrādāts Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Farmācijas maģistra studiju programmā.

Homeopathy is an alternative treatment method, which merits more attention than other alternative methods. Request for homeopathic medicines is growing from year to year, for example in Germany, where homeopathic drugs are used traditionally, while another segment of medicine sales volume even decreases. Homeopathy as treatment method is more used by women, people of average age and with higher income and education [1]. The Master thesis is aimed to summarize information of the dispensing of monopreparations, complexes of homeopathic substances and sell of industrially produced preparations in homeopathic pharmacy located in Riga in time period from 2014 till 2016, as well as to survey respondents about homeopathy. Master's thesis is worked out at Pharmacy master program of Faculty of Medicine of University of Latvia.
Sell of homeopathic preparations in homeopathic pharmacy
Keywords: Farmācija; Homeopātija; Alternatīvā medicīna; Homeopātiskie preparāti; Preparātu aprite aptiekā