Rīgas suburbanizācijas izpausmes Babītes pagastā - Vanags, Andris (Latvijas Universitāte, 2007)
A.Vanaga Maģistra darbs „Rīgas suburbanizācijas izpausmes Babītes pagastā” ir veltīts aktuālai tēmai Latvijā. Darba mērķis ir noskaidrot suburbanizācijas procesu ietekmi Babītes pagastā. Maģistra darbā ir apskatītas Rīgas suburbanizācijas izpausmes Babītes pagastā. Suburbanizācija Latvijā ir jauna parādība un tā norisinās Rīgas apkārtnē, līdz ar to ietekmējot arī Babītes pagastu. Darbā ir 3 nodaļas. 1. nodaļā analizēti dažādu autoru darbi par urbanizācijas un suburbanizācijas procesiem pasaulē, Latvijā un maģistra darba pētījumu reģionā Babītes pagastā. 2. nodaļā ir apskatītas maģistra darbā izmantotie materiāli - kartogrāfiskie materiāli, anketas, plānojumi un metodes – literatūras studijas, iedzīvotāju aptauja, kartogrāfiskā materiāla analīze. 3. nodaļā ir atspoguļoti Babītes pagasta iedzīvotāju aptaujas rezultāti, kas parāda suburbanizācijas procesus Babītes pagastā. Maģistra darba literatūras apskatā aplūkoti urbanizācijas un suburbanizācijas procesi, to izpausmes Latvijā un Babītes pagastā. Analizētas tika iegūtās Babītes pagasta iedzīvotāju aptaujas anketas, kas iegūtas veicot anketēšanu Babītes pagasta pastāvīgo iedzīvotāju vidū. Darba rezultātā tika konstatēts, ka Rīgas suburbanizācijas ietekme uz Babītes pagastu pastāv.

A.Vanaga Master Thesis „Effects of Riga suburbanization in Babite parish” is devoted for actual theme in Latvia. The purpose of thesis is to clarify the suburbanization processes effects in Babite parish. Master Thesis deals with suburbanization of Riga in Babite parish. In Latvia suburbanization is new phenomenon and it take place in Riga suburb region and have impact on Babite parish too. The literature review investigates urbanization and suburbanization processes and it expressions in Latvia and Babite parish. Analysis made about questionnaires from in inquiry of inhabitants of Babite parish. Main conclusion was established that there is Riga suburbanization impact on Babite parish.
Effects of Riga suburbanization in Babīte pagasts
Keywords: Ģeogrāfija