Korelācija starp acu dominanci un ķermeņa stājas līdzsvaru - Zappulla, Marco Maria (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 34 lapaspusēm, tas satur 21 zīmējumus, 21 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir novērtēt sensorialās un motorās dominances ietekmi uz ķermeņa līdzsvaru statiskos apstākļos. Salīdzinot abu atvērto acu testus ar aiztaisīto acu testiem var redzēt stipru binokulārās redzes ietekmi uz ķermeņa līdzsvaru. Turpretī nav novērota statistiska atšķirība starp atvērtas dominantās acs ietekmi un atvērtas nedominantās acs ietekmi. Visiem pētījumu dalībniekiem atvērta dominantā acs neuzrādīja lielāku ietekmi uz līdzsvara balansu kā nedominantā acs. Turpretī binokulārās redzes apstākļos līdzsvars uzlabojās, ko var redzēt pēc ticamības elipses lieluma parametriem Atslēgas vārdi: Acu dominance, ķermeņa līdzsvars, acu oklūzija, stabilometriskā platforma.

Thesis is written in English on 34 pages, contains 21 figures, 21 references. The purpose of thesis was to evaluate sensory and motor dominance influence on postural equilibrium in static conditions. Comparing both eyes open and closed eyes tests, there is a strong link between binocular vision and postural equilibrium, while in comparison between dominant eye open and non-dominant eye open not detect statistical differences. All the subjects examined did not show any particular ability to maintain a better balance when the only channel to be concerned was that of the dominant eye. In contrast, in binocular vision conditions, they obtained the best performance with a significant reduction in the values of the confidence ellipse. Key words: Eye dominance, postural behavior, eyes occlusion, stabilometric platform.
Correlation between ocular dominance and postural balance
Keywords: Optometrija; Eye dominance; postural behavior; eyes occlusion; stabilometric platform