Skolēnu mācīšanās tipi vārdu krājuma apguvē vācu valodas stundās - Uldriķe, Līva (Latvijas Universitāte, 2011)
Vārdu krājums ir būtisks svešvalodas elements. Tas ir pamats komunikācijai svešvalodā, jo bez vārdu krājuma nav iespējams sazināties. Tā kā skolēniem ir dažādi mācīšanās stili, ir svarīgi, lai viņi izmantotu atbilstošas metodes jaunās leksikas uzņemšanai. Lai palielinātu mācīšanās stilu efektivitāti vācu kā svešvalodas stundās, skolotājam ir jāņem vērā mācīšanās stilu paradigmas un jāizstrādā mācību stundas, kurās šī informācija tiek ņemta vērā. Tāpēc šajā darbā tiek pētīti dažādi mācīšanās stili, tipi un to klasifikācija. Tiek definēts un klasificēts vārdu krājums, apskatīti faktori, kas ietekmē vārdu krājuma apgūšanu, un izstrādāta praktiska uzdevumu tipoloģija. Aprakstīto teoriju apstiprinājumu var atrast diplomdarba praktiskajā daļā, kur tiek pētītas divas mācību stundas, kuru mērķi bija vārdu krājuma paplašināšana, iepazīstināšana, izrunas un ortogrāfijas apmācība.

Wortschatz ist ein wesentliches Element der Fremdsprache. Es ist die Basis fŅr die fremdsprachliche Kommunination, weil ohne Wortschatz keine Nachricht vermittelt werden kann. Da die SchŅler unterschiedliche Lerntypen aufweisen, ist es wichtig, dass geeignete Methoden fŅr die Lexikaufnahme verwendet werden. Zur Maximierung der Lerntypen im DaF-Unterricht sollte der Lehrer die Lerntypparadigmen der SchŅler beachten und die Unterrichtsstunden, die diese Information berŅcksichtigen, entwickeln. Daher werden in der vorliegenden Diplomarbeit verschiedene Lerntypen, Lernstile und ihre Klassifikation untersucht. Es wird die Wortschatzarbeit definiert und klassifiziert, Faktoren, die das Wortschatzerlernen beeinflussen, beschrieben und die praktische Übungstypologie ausarbeitet. Die Belege der beschriebenen Theorien kann man in dem praktischen Teil der Arbeit finden.
Learning Styles in Vocubulary Learning in German as a Second Language
Keywords: Pedagoģija