Vienas lapas tīmekļa lietotņu veiktspēja - Felsbergs, Gustavs Helmuts (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā aprakstītas veiktspējas problēmas, kas var rasties vienas lapas tīmekļa lietotnēs, un tiek apskatīti to iespējamie risinājumi. Darbā veiktspējas problēmas un to iespējamie risinājumi tiek meklēti dažādos literatūras avotos. Tiek veidoti praktiski piemēri un veikti veiktspējas mērījumi, lai analizētu to, cik lielā mērā tiek ietekmēta veiktspēja. Ņemot vērā to, ka tīmekļa pārlūkprogrammās regulāri tiek veikti uzlabojumi, izveidotie praktiskie piemēri parādīs to, vai konkrētas veiktspējas problēmas vēl arvien ir aktuālas. Izveidotie praktiskie piemēri ir lasītājam pieejami, lai tos varētu pārbaudīt dažādās ierīcēs un pārlūkprogrammās. Darbā tiek izveidots praktiski pārbaudīto veiktspējas problēmu apkopojums un ieteikumi to novēršanai, lai dotu vienas lapas tīmekļa lietotņu izstrādātājiem vadlīnijas, kurām sekot, lai izvairītos no veiktspējas problēmām.

Bachelor’s thesis describes performances issues that may occur in single page web applications and their possible solutions. The performance issues and their possible solutions are gathered from various sources of literature. Practical examples and performance measurements are made to analyze the extent to which performance is affected. Given the fact that improvements in web browsers are being made on a regular basis, the practical examples will show whether specific performance issues remain topical. Practical examples are available to the reader to be tested on various devices and web browsers. This thesis provides a compilation of practically tested performance issues and suggestions to solve them in order to give single page application developers guidelines to follow in order to avoid performance issues.
Single page web application performance
Keywords: Datorzinātne; HTML; CSS; JavaScript; vienas lapas tīmekļa lietotne; interneta pārlūkprogramma