Eiro ietekme uz lauku tūrismu Latvijā - Rozenberga, Elza (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba "Eiro ietekme uz lauku tūrismu Latvijā" mērķis ir izvērtēt vai eiro ietekmēs lauku tūrisma nozari Latvijā. Darba galvenie uzdevumi ir apskatīt situācijas izmaiņas lauku tūrisma nozarēs valstīs, kurās eiro jau ir ieviests, kā arī izpētīt situāciju Latvijā un uzzināt lauku tūrisma uzņēmēju viedokļus šajā jautājumā. Par tēmas aktualitāti liecina nemitīgās diskusijas par Latvijas pievienošanos eiro zonai, kā arī lauku tūrisma uzplaukums pēdējo gadu laikā. Diplomdarba izstrādes laikā tiek secināts, ka eiro būtiski neietekmēs lauku tūrisma nozari Latvijā, taču tas atvieglotu citu Eiropas valstu tūristu uzturēšanos Latvijā, jo norēķini notiktu visiem Eiropas iedzīvotājiem pazīstamajā eiro valūtā. Atslēgas vārdi: optimālās valūtu zonas, ekonomikas un monetārā savienība, eiro valūta, lauku tūrisms, Latvija, Eiropas Savienība. -

The diploma thesis "Euro impact on rural tourism in Latvia" goal is to assess whether the euro will affect the Latvian rural tourism. The main tasks of the thesis are to examine changes in the rural tourism in countries where the euro is already introduced; to investigate the situation in Latvia and find out Latvian rural tourism entrepreneurs’ opinion about this matter. Topicality of the issue is supported by the continual discussion on Latvia’s accession to eurozone, as well as rural tourism growth in recent years. It is concluded during elaboration of the Diploma thesis that the euro will have no significant impact on Latvian rural tourism, but it would facilitate other European tourists stay in Latvia, due to the fact that transactions would be conducted in currency all Europeans are familiar with. Keywords: optimal currency areas, economic and monetary union, the euro currency, rural tourism, Latvia, European Union.
Euro Impact on Rural Tourism in Latvia
Keywords: Ekonomika