NODOKĻU POLITIKA EKONOMIKAS ATTĪSTĪBAS MAINĪGAJOS APSTĀKĻOS - Sproģe, Ilze (Latvijas Universitāte, 2011)
Mūsdienu ekonomiskās attīstības procesos, kuros ir vērojamas pasaules krīzes sekas, pieaug vajadzība palielināt sociāli - ekonomisko attiecību regulēšanu no valsts puses. Lai sasniegtu šo mērķi, ir nepieciešams īstenot pārdomātu un zinātniski pamatotu valsts ekonomikas politiku. Pašreizējā Latvijas ekonomiskā situācija, nodokļu politikas stratēģijas trūkums kopumā, kas savukārt ietekmē sociāli ekonomiskos faktorus, parāda arī promocijas darba aktualitāti. Promocijas darba mērķis ir balstoties uz speciālās ekonomiskās literatūras un nodokļu politikas analīzes rezultātiem pasaulē un Latvijā, atklāt nodokļu politikas un to ietekmējošo faktoru sakarības, kā arī noformulēt priekšlikumus nodokļu politikas izstrādāšanai Latvijā. Promocijas darba struktūra ir pakārtota promocijas darba uzdevumu risināšanai. Promocijas darbs veidots no trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Promocijas darba pamatteksts ir izklāstīts uz 213 lappusēm, darbā ir reprezentētas 7 formulas, labākai darba izpratnei ir izveidotas 55 tabulas un 78 attēli, kā arī darbam ir pievienoti 86 pielikumi. Literatūras sarakstā ir iekļautas 369 literatūras vienības. Atslēgvārdi: nodokļi, nodevas, nodokļu politika, stratēģija, instrumentārijs, pamatprincipi.

In modern economic development processes which face global effects of the crisis, there is a growing need for the government to increase the socio - economic regulation. To achieve this objective, it is necessary to implement a deliberative and scientifically grounded national economic policy. Urgency of Doctoral thesis shows Latvian current economic situation and tax policy in general that affects the socio-economic factors. The objective of the doctoral thesis - based on the literature of a special economic and tax policy analysis in the world and Latvia, to discover relationship between tax policy and the influencing factors, as well as to formulate proposals for tax policy development in Latvia. The dissertation consists of introduction, three chapters, conclusion and recommendations as well as the list of references and appendices. There are 213 pages in the doctoral thesis, the work is represented by 7 formulas. For better understanding of the work, there have been set up 55 tables and 78 figures, as well as 86 appendices. The bibliography includes 369 items of literature. Keywords: taxes, fees, tax policy, strategy, tools, guiding principles.
TAX POLICY FOR ECONOMIC DEVELOPMENT IN A CHANGING ENVIRONMENT”
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne; Vadība un administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība