Stikla šķiedras sastāva rentgenspektrometriskā noteikšana ar piedevu metodi - Trubača-Boginska, Anna (Latvijas Universitāte, 2010)
STIKLA ŠĶIEDRAS SASTĀVA RENTGENSPEKTROMETRISKĀ NOTEIKŠANA AR PIEDEVU METODI. Palaša A., darba vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Actiņš A. Bakalaura darbs, 64 lappuses, 43 attēli, 13 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā apkopota informācija par stikla sastāvu, klasifikāciju, stikla šķiedras ražošanu, rentgenspektrometriju. Salīdzinātas divas S8 TIGER spektrometra programmatūras piedāvātās kvantitatīvas analizēšanas metodes stikla šķiedras paraugu pētīšanai ar piedevu metodi. Veikts iegūto rezultātu salīdzinājums ar A/S ”Valmieras stikla šķiedra” iegūtajiem rezultātiem. Noteikti elementu oksīdu mijiedarbības koeficenti nelineārajai matricai. RENTGENSPEKTROMETRIJA, S8 TIGER RENTGENSPEKTROMETRS, PIEDEVU METODE, STIKLA ŠKIEDRA, STIKLA ELEMENTSASTĀVS.

X – RAY SPECTROMETRICAL DETERMINATION OF GLASS FIBRE COMPOSITION WITH ADDITION METHOD. Palaša A. Supervisor De. chem. asoc. prof Actiņs A. Undergratuate research project 64 page, 43 figures, 13 literature references. In Latvian. The paper summarizes information about the glass composition, classification, glass fiber and X-ray spectometry. Compared two S8 TIGER spectrometer software offers a quantitative analysis method of glass-fiber model to study the additive method. Obtained results compared with results from JSC “Valmieras stikla šķiedra”. Certain elements of oxides of non-linear interaction coefficients matrix. X – RAY SPECTOMETRY, SPECTROMETER S8 TIGER, GLASS FIBRE, ELEMENT COMPOSITION OF GLASS, ADDITION METHOD
X – ray spectrometrycal determination of glass fibre composition with addition method
Keywords: Ķīmija