Noziedzīgi iegūtu līdzekļu un terorisma finansēšanas novēršanas regulējuma attīstība Eiropas Savienībā - Feldmane, Katrīna Anna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu un terorisma finansēšanas novēršanas regulējuma attīstība Eiropas Savienībā” mērķis ir aplūkot Eiropas Savienībā pastāvošo regulējumu un tā attīstību līdz mūsdienām, iekļaujot arī organizācijas un to izstrādātās vadlīnijas, kā arī aplūkot šī regulējuma izstrādes īpatnības Latvijā. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija jeb atmazgāšana un terorisma finansēšanas novēršana īpaši aktualizējusies pēdējo gadu laikā, kas ievērojami ietekmējusi arī izmaiņas gan nacionālajos, gan Eiropas Savienības regulējumā. Veicot dažādu avotu analīzi iespējams nonākt pie secinājumiem, kas norāda uz trūkumiem arī Latvijas regulējumā, ko būtu iespējams novērst ar piedāvātajiem risinājumiem.

Bachelor’s Thesis “The development of the anti-money laundering and terrorism financing regulation in the European Union” aims to review the existing legal framework in the European Union and its development until the present day as well as examine the special characteristics and features in Latvia. The interest in money laundering and terrorism financing prevention has significantly increased in the last few years that has led to changes in the regulation on a national level as well as in the European Union. By performing analysis of several sources it is possible to reach certain conclusions in light of which the shortcomings of the regulation are clearly visible and could be avoided by the solutions provided.
The development of the anti-money laudering and terrorism financing regulation in the European Union
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi iegūti līdzekļi; atmazgāšana; terorisma finansēšana; ceturtā direktīva; anti-money laundering