Cieto aerosolu daļiņu ķīmiskais un elektroķīmiskais raksturojums - Baitimirova, Margarita (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā ir pētītas cietas aerosolu daļiņas, ievāktas no Rīgas pilsētas atmosfēras un no dūmiem, kas rodas dedzinot dažādus kurināmos. Daļiņu ievākšana tika veikta ar dihotomo impaktoru un ar laboratorijā izveidoto slēgto dedzināšanas kameru. Furjē transformācijas infrasarkanie spektri un elektronu paramagnētiskās rezonanses spektri tika uzņemti pirms un pēc paraugu ķīmiskās apstrādes. Aerosolu daļiņu struktūra tika apskatīta skenējošā elektronu mikroskopā. Daļiņām tika mērīts ζ-potenciāls ar laboratorijā izveidoto aparātu.

In this work solid particulate matter, collected from atmosphere of the city of Riga and from burning of various combustibles, was analyzed. Particulate matter was collected by dichotomous impactor and by closed burning chamber, laboratory built. Fourier transform infrared spectra and electron paramagnetic resonance spectra were obtained before and after chemical treatment of samples. The structure of particulate matter was analyzed by scanning electron microscope. ζ-potential of particulate matter was measured by the laboratory built apparatus.
Chemical and electrochemical characteristics of solid particulate matter
Keywords: Ķīmija