Zabbix iOS lietotne - Skudra, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt lietotni, kas nodrošinātu ātru informācijas iegūšanu par esošajām monitorēto ierīču problēmām, izmantojot sistēmu Zabbix. Darba gaitā tika apgūta programmēšanas valoda Objective-C un izstrādes vide X-Code. Lai varētu veikt komunikāciju ar Zabbix serveri, bija nepieciešams apgūt Zabbix API. Tika izmantots JSONRPC ietvars, kurš nodrošināja API metožu izsaukumus. Rezultātā tika izveidota lietotne, kura dod iespēju lietotājam iegūt datus par monitorētajām ierīcēm neatrodoties savā darbstacijā.

The purpose of this qualification work is to create a software, that would provide fast acquisition of the existing problems of monitored devices using the system Zabbix. Programming language Objective-C was learned and also X-Code development environment was aquired. In order to allow communication with the Zabbix server, it was necessary to learn the Zabbix API. JSONRPC framework was used to ensure compliance with the API method calls. The result was the application, which enables the user to obtain data on monitored devices even when away from workstation.
Zabbix iOS application
Keywords: Datorzinātne