Bibliotēka - vieta ģimenēm ar maziem bērniem - Fišmeistere, Sintija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs “Bibliotēka - vieta ģimenēm ar maziem bērniem” tika izstrādāts ar mērķi noskaidrot, cik viegli ģimenēm ar maziem bērniem vecumā 0 - 6 gadiem ir nokļūt bibliotēkā, vai bibliotēkas iekārtojums atbilst bērnu vecumposma īpatnībām, vai šīs ģimenes ir informētas par bibliotēku sniegtajiem pakalpojumiem un iespējām. Darba teorētiskā bāze - sociālā stereotipizācijas teorija un četru telpu modelis. Izmantotās datu ieguves metodes - Ogres novada pagastu bibliotēku apmeklētāju un darbinieku anketēšana, kā arī novērošana. Balstoties uz pētījumā iegūtajiem rezultātiem, var secināt, ka kopumā Ogres novada pagastu bibliotēkas ir viegli sasniedzamas, bibliotēku iekārtojums, mēbeles, rotaļlietas ir piemērotas bērnu vecumposmam 0 - 6 gadiem. Ģimenes ir informētas par bibliotēku pakalpojumiem un iespējam, bet ne vienmēr tās visas izmanto.

The bachelor’s thesis “Library - a place for families with little children” was made with purpose to find out how easily families with little children aged 0 – 6 can get to the libraries, whether the arrangements of the library correspond to the special features of the age of children, whether these families are informed of the services and opportunities provided by the libraries. Theoretical base of work – social stereotyping theory and four space model. Used data acquisition methods – Ogre county civil parish libraries visitors and employees survey, and observation. Based on the results of the study, it can be concluded that in general Ogre county civil parish libraries are easy to reach, libraries arrangements, furniture, toys are suitable for kids aged 0 – 6. Families are informed about libraries services and opportunities, but not always use all of them.
Library - a place for families with little children
Keywords: Bibliotēkzinātne; Bibliotēka; Ģimene; Bērni; Pakalpojumi; Sociālās stereotipizācijas teorija