Prostitūcija un ar to saistītie noziedzīgie nodarījumi - Julika, Arta (Latvijas Universitāte, 2011)
Autore šādu darba tēmu izvēlējās, jo tā šķita interesanta un aktuāla. Tas tādēļ, ka šī nozare nekad nav bijusi pilnībā kontrolēta un apzināta no varas orgānu puses. Tādēļ autore nolēma pētīt un apkopot dažādu autoru viedokļus un izteiktās atziņas par šo tēmu. Otrajā un trešajā nodaļā arī izpaužas problēmjautājums – tik ļoti atšķirīgais, šīs nelabvēlīgās parādības, tiesiskais regulējums. Autore uzskata, ka šajā jautājumā – par prostitūcijas legalizēšanu vai aizliegšanu ar likumu – vajadzētu pastāvēt vienotākam viedoklim, vismaz Eiropas valstu starpā. Darba tapšanas gaitā autore nonāca pie vēl viena aplūkošanas vērta jautājuma – vai būtu jāsoda personas, kas pērk seksuālos pakalpojumus? Tāpat autore arī uzskata, ka ierobežojot prostitūciju, kā tas ir paredzēts Latvijas tiesību aktos, sods ir jāparedz un jāpiemēro abām vai visām trim pusēm - gan maksas seksuālo pakalpojumu sniedzējai, gan pakalpojuma ņēmējam, gan trešajām personām, ja tādas ir iesaistītas.

The author of such work the theme - prostitution and involving crimes - was chosen because it seemed interesting and topical. This is because the industry has never been fully controlled and conscious of the authorities during the party. The author explores and summarizes the various authors opinions and Express an opinion on this topic. Challenge gets the second and third part of the work – so very different, these adverse effects, the legal framework. The author comes to the point of view that there should be a unified view, at least in European contries. Work addresses another interesting issue – should or should not be punished the persons who buys sexual services? The author belives that limiting prostitution, as provided in Latvian law, the penalty should be applied to two or three parties – although charges of sexual services provider and a service worker, and a third party, if any are involved.
Prostitution and involving crimes
Keywords: Juridiskā zinātne