Ģimenes iespējas līderības prasmju veidošanās procesā pusaudžu vecumā - Kokoreviča, Sigita (Latvijas Universitāte, 2018)
Sigitas Kokorevičas maģistra darbs “Ģimenes iespējas līderības prasmju veidošanās procesā pusaudžu vecumā”izstrādāts Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes izglītības zinātņu un pedagoģisko inovāciju nodaļā. Maģistra darba mērķis ir raksturot ģimenes iespējas līderības prasmju veidošanās procesā pusaudžu vecumā. Teorētiskajā daļā tiek raksturota līderības būtība, līderības prasmju attīstīšanas nozīme un ģimenes iespējas līderības prasmju attīstīšanā pusaudžu vecumā. Praktiskajā daļā veikts pētījums par līderības prasmēm 33 ģimenēs, kurās aug 34 pusaudži vecumā no 13 līdz 16gadiem, izstrādātas programmas ģimenēm, lai vecinātu līderības prasmju attīstību četrām pusaudžu grupām un to efektivitāte pārbaudīta ar ekspertu viedokļiem.

Master thesis “Family opportunities in the process of developing leadership skills in adolescence”, has been developed by Sigita Kokoreviča in the University of Latvia Faculty of Pedagogy, Psychology and Arts, department of education and pedagogical innovations. The goal of Master thesis is to describe family opportunities in the process of developing leadership skills in adolescence. In the theoretical part the author views the overall concept of leadership, describes reasons why it is necessary to develop leadership skills, and describes family opportunities in developing teenager’s leadership skills. In the practical part the research has been carried out, the research base was 34 teenager’s age 13 to 16 and their families. The author offers programs to develop leadership skills for four teenager’s groups, which effectiveness has been approved by experts.
Family opportunities in the process of developing leadership skills in adolescence
Keywords: Pedagoģija; līderis; līderība; ģimene; programma; attīstība