Saistītu reāla laika sistēmu testēšana, izmantojot lietotāja uzvedības imitēšanu - Katinskis, Jānis Emīls (Latvijas Universitāte, 2018)
Programmatūras testēšana ir ārkārtīgi svarīga programmatūras izstrādes cikla sastāvdaļa, jo tas ir visefektīvākais veids, kā uzlabot programmatūras kavlitāti, atklājot tajā kļūdas. Aizvien izplatītāka kļūst automatizētā testēšana, kur, pretstatā manuālajai testēšanai, testēšanu veic bez cilvēka līdzdalības ar koda palīdzību. Bakalaura darba ietvaros ir apskatīti reāla laika sistēmu darbības principi, automatizētā testēšana un tās nozīme programmatūras izstrādāšanas procesā, kā arī pētīta pūļa uzvedība. Tika sastādīts automatizētā testa scenārijs un skripts, kas tika izmantots saistītu reāla laika sistēmu testēšanā un veikta testēšanas rezultātu analīze.

Software testing is a crucial part of software development cycle because it is the most effective way to improve the quality of software by finding its flaws. Test automation is becoming ever more widespread, where, as opposed to manual testing, testing is performed by executing code without human assistance. This bachelor’s thesis looks into the operational principles of real-time systems, test automation and its significance in software development cycle as well as crowd behaviour. An automated test scenario and script was made, which was used in testing related real-time systems. An analysis of these testing results was made.
Testing of related real-time systems using imitation of user behaviour
Keywords: Datorzinātne; reāla laika sistēmas; automatizētā testēšana; kvalitātes nodrošināšana; telekomunikāciju sistēmas